Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Frillesås FF
Fotboll
Dam
Norvalla IF - Frillesås FF: 2-5 på Norvalla IP 1/9 18.30

Två stolta ledare och ett lika stolt lag kunde sova gott efter matchen.


Första 10 min förde Norvalla spelet innan Elin gjorde 0-1. Vi tog över spelet och gjorde 0-2 genom Matilda och 0-3 genom Anna C. Mycket stabilt i backlinjen hela halvleken.


Vi förde spelet även i andra halvlek och gjorde 0-4 genom Anna C i 65 min. I 69 gjorde Norvalla 1-4 från utkanten av straffområdet. Direkt därefter gjorde Julia en fin löpning och blev fälld i straffområdet. Anna B satte straffen säkert till 1-5. I 82 min lobbade Norvalla in 2-5 som blev slutresultatet.


Vi dominerar helt i 60 min, för spelet och spikar igen defensivt. Bra kommunikation i laget, stabil defensiv och ett jävlaranamma som ni ska vara stolta över. Vi vann dessutom publikkampen. 

Tack för en grym match alla tjejer, tack Eve V, Matilda, Anna C, Ebba, Olivia och Jennifer från div 2-laget för stöttningen samt Sanna för stödet på bänken. Vi tackar även Norvalla IF och domaren.


/Ledarna genom Per Enarsson

Frillesås FF - Lilla Träslövs FF: 1-2 på Frillesås IP 21/6 16.00
Dagens hemmamatch slutade 1-2. Vi förde spelet första halvtimmen och tog ledningen 1-0 genom Jennifer. Kort därefter fick Lilla Träslöv skottläge och sköt in kvitteringen 1-1.

I andra halvlek tog Lilla Träslöv över mer av spelet, vi höll emot bra och hade några fina kontringar och målchanser. När det var ungefär 10 min kvar avgjorde Lilla Träslöv matchen.

Bra kämpainsatser, vi behöver däremot äga mer boll och styra spelet, vi jobbar vidare med det och tar nu matchuppehåll. Tack alla tjejer för att ni höll emot bra, extra tack till Eva-Lotta, Jennifer, Ebba och Anna från div 2 laget. Tack även till Rickard som höll i kiosken👍

Ledarna genom Per Enarsson
Frillesås FF - Vessigebro/Ginsten: 1-1 på Frillesås IP 2/6 19.00

Den framflyttade matchen (planerad sön 31/5) fick vi till slut ihop lag till, tack vare gott stöd av div 2 laget.

 

Mycket blåsigt väder där motvinden kan ha varit svåraste motståndaren för båda laget. Vi förde spelet i första halvlek och tog ledningen genom Elin i 33 min. Vi hade mycket boll och jag tycker att passningsspelet såg riktigt bra ut, även snacket på planen kändes bra.


Motvinden var mot oss i andra och efter en kollision på vår vänsterkant kvitterade Vessigebro/Ginsten i 66 min. Vi hade ett ribbskott och ytterligare några fina chanser men det blev 1-1. Andra halvlek var kämpig i motvinden, men jag tycket att vi klarade att hålla uppe spelet och få till anfallen bättre än våra motståndare gjorde i första.


Grymt bra inställning och många spelare gjorde fina insatser i ovana positioner. Jag tycker att passningsspelet generellt har utvecklats och nu hänger vi i på träningarna inför nästa hemmamatch. Tack tjejer, jag är stolt över er. Xtra tack till Olivia, Josefine, Julia, Eva-Lotta, Ebba och Jennifer för stöttningen och ett supertack till min coachkollega idag Lena.

Ett tack till våra motståndare, domaren, de tappra i publiken och slutligen Gunilla och Martin som skötte kiosken!


/Ledarna genom Per Enarsson

Frillesås FF - Norvalla IF: 2-3 på Frillesås IP 15/5

Årets första hemmamatch var derbyt mot Norvalla IF, fint väder och fin A-plan.


Vi inledde första halvlek med att ha ett bra bollinnehav och efter en högerhörna tryckte Matilda i 19:e min in 1-0.

Norvalla kom genom på högerkanten i 24:e min och kvitterade till 1-1 från straffområdeslinjen.

Vi tog åter tag i spelet och vid ett friläge i 31 min sköt Matilda säkert in 2-1. Vi kontrollerade spelet och gick till halvtidsvila med ledning.

Första halvleken var jämn men med ett visst övertag för FFF.


I halvtidspausen bestämde vi att försöka behålla bollinnehavet och fortsätta försvara oss väl.


I andra halvlek fortsatte vi att skapa chanser men tröttheten började komma då vi hade bara en avbytare och strax efter en utspark vände Norvalla spelen, kom genom i mitten och kvitterade igen till 2-2. Vi kämpade och skapade chanser, men Norvalla fick sista order och gjorde 2-3 vid ett friläge. I andra halvlek hade Norvalla det bättre spelet och vid målen orkade vi inte riktigt hålla emot.


Vi kämpade på bra och skapade över matchen fler chanser, men i bland räcker det inte och vi får se till att ta revansch på bortaplan mot Norvalla.


Vi tackar tjejerna, stort tack till Matilda, Hanna, Eva-Lotta och Jennifer från A-truppen, domaren, våra motståndare och slutligen Raymond för en stabil linjedomarinsats.


/Ledarna genom Per Enarsson

Hyltebruks IF/Unnaryds GoIF - Frillesås FF: 1-1 på Örnvallen 9/5
Dags för andra seriematchen och vi samlades 09.30 på Frillesås IP för avfärd mot Hyltebruk, den längsta bortamatchresan i år.

En kvart in första halvlek tog vi tag i matchen och vid en dubbelhörna i 25:e minuten slog Hanna G in hörnan direkt i mål och vi tog ledningen (0-1). Bra halvtidssnack och vi bestämde att fortsätta som i första. 

Hyltebruk/Unnaryds tog då tag i sitt spel och vi fick istället försvara oss. Efter ett anfall på högerkanten slog våra motståndare in kvitteringen (1-1). Båda lagen hade fler chanser men slutresultatet blev 1-1. 

Vi var spelarmässigt det bättre laget och borde vunnit matchen, men vi är fortfarande obesegrade! Det ser bra ut tjejer, träningarna ger resultat och vi har även denna match styrt spelet under stora delar av matchen.

Vi tackar Olivia, Josefine, Hanna G och Jennifer för det fina stödet på matchen, våra motståndare, domaren, ni föräldrar som körde och speciellt Rickard för ännu en stabil linjedomarinsats.
Lilla Träslövs FF - Frillesås FF: 2-3 på Östervi 2/5
Då har vi klarat av premiären i Klass 1 Damer med vårt Utvecklingslag, detta skedde lördag 2/5 med matchstart 15.00 på Östervi där vi ställdes mot Lilla Träslövs FF.

Redan i omklädningsrummet inför matchen kändes det bra, fokuserade tjejer och bra dialog om hur vi ville spela.

I inledningen av första halvlek var matchen jämn med ett visst övertag för vårt lag, vi tog ledningen (0-1) genom Hannah H som klev fram på sin högerkant och tryckte in bollen vid bortre stolpen. Strax därefter tog Lilla Träslöv över spelet, framförallt på vår högerkant och kontrade in kvitteringen (1-1). Deras press fortsatte, nu på högerkanten och när vi tappade markeringen i straffområdet slog deras anfallare in ett placerat volleyskott (2-1). Vi hade övertaget drygt första halvleken, men sista 20 minuterna hade Lilla Träslöv mer boll och halvtidsresultatet 2-1 var ett faktum.

I paus hade vi en bra dialog med spelarna och vi bestämde oss för att ta tillbaka bollinnehavet, föra spelet och satsa på att vända matchen. 

I andra halvlek hade vi mycket bra press på deras uppspel och kunde därför få vinna boll högt upp i planen och anfalla snabbt. Vi hade ett antal målchanser och fick dessutom hörnor. I mitten av halvleken fick vi en högerhörna som Ebba fick in farligt framför målet och vi kvitterade (2-2) genom Gabbi. Vi behöll trycket och strax efteråt fick vi en ny hörna från höger som letade sig fram till Julia P-E som tryckte in ett nytt ledningsmål (2-3). I slutet av matchen försökte Lilla Träslöv att få in ett kvitteringsmål, men vi höll uppe spelet och vann rättvist med 2-3. En fin laginsats där alla jobbade för laget, framförallt kul att vi vände matchen och hade press på bollhållaren hos motståndarna. Jag tycker att alla skall ta åt sig av att vi vann vår premiär, kanonkul tjejer!

Ett extra tack vill vi ge Eva-Lotta, Ebba och Anna för deras rutin och ledarskap under matchen, våra motståndare Lilla Träslövs FF, domaren som agerade bra, ni föräldrar som stöttade och slutligen en extra eloge till Martin Wennebrink och Pär Källmark för ett stiligt arbete som linjedomare!

/Ledarna genom Per Enarsson
Träningsmatch 12/4: Norvalla IF - Frillesås FF Utv.lag 0-0
Matchen för Utvecklingslaget mot Norvalla slutade 0-0. Jämn match där det skapades chanser åt båda hållen. Härlig blandning av tjejer från 99/00-gänget, de nya tjejerna från Åsa och ett stabilt stöd från div 2 spelarna Olivia, Evelina V, Johanna och Hanna G. Ser bra ut inför fortsättningen, tack alla

/Ledarna genom Per Enarsson
 
Gynna våra Sponsorer
Guld Sponsor